fbpx
tango maastricht la mulata

Tango

Shares

Tango Argentino

De tango is, eind 19e eeuw, ontstaan in de arme wijken van Buenos Aires uit een mix van Europese en Afrikaanse invloeden. Het is een dans die gekenmerkt wordt door een hoge mate van sensitiviteit en passie, tot uitdrukking gebracht door improvisatiemogelijkheden binnen de dans. Het principe van leiden en volgen maakt dat de bewegingen van man en vrouw naadloos samenvallen. De tangomuziek wordt gekarakteriseerd door gevoelens van nostalgie en verlangen, maar kent daarnaast ook vrolijke en hedendaagse  varianten (cross-over). De tango revival heeft er afgelopen jaren voor gezorgd dat de dans tot een soort wereldtaal geworden is die in bijna elke grotere stad ter wereld beoefend wordt.

Bij het leren dansen komen de volgende zaken op de eerste plaats:

  • De juiste attitude: Jarenlange ervaring heeft geleerd dat de Tango niet gediend is met het praktiseren van ingewikkelde figuren. Het gezamenlijk ervaren van muzikaliteit en beweging is hetgeen de Tango tot de dans der dansen maakt. Hiertoe dient men zich ervan bewust te zijn dat op de eerste plaats steeds de muziek komt. Zonder muziek is er geen dans. Op de tweede plaats komt de vrouw die de mogelijkheid krijgt haar schoonheid in beweging te laten zien. Tenslotte is er de rol van de man, die weliswaar de passen aangeeft, maar dit doet in dienst van de vrouw en de muziek.
  • Het gezamenlijk leren van de juiste houding.
  • Het synchroon leren bewegen en het ontwikkelen van een gevoel voor de muziek.
  • improviseren op de muziek met een aantal basisfiguren als uitgangspunt .

“Wanneer de tango  zich openbaart, is er geen weg terug”

The characteristic of Argentinian Tango is its ABRAZO (the way you ‘embrace’ your dance partner). Through this abrazo the dance partners get such a strong connection that they can even feel the other’s heart beating. Argentinian Tango is a very ELEGANT dance, beginning from the way you dress, your body posture and how you walk and move together to the MUSIC: It is as if ONE BODY WITH FOUR LEGS is dancing. This is the tango we love and we would like to share with you: a tango with a warm ABRAZO, ELEGANCE and MUSICALITY.

Tango Maastricht

Translate »